10. nov. 2013

Juleguld

Jeg er som sagt kommet til at snyde.

Snyderiet er heldigvis ikke mere alvorligt, end at jeg er kommet til at flette julepynt før den første december, og da det er en regel, min mor lavede, da jeg var barn for at hele efteråret ikke skulle gå med julepyntning, håber jeg, at jeg bliver tilgivet.

Det var på min cykeltur hjem fra arbejde den anden dag, at jeg i tankerne kom til videreudvikle den lille blomst til julepynt.

Hvis jeg skal huske den slags idéer, er jeg nødt til enten at tegne, skrive eller udføre idéen så hurtigt som muligt, og da jeg vurderede, at det ville tage mindst lige så lang tid at tegne og skrive mig ud af en ikke alt for god hukommelse frem for at flette, valgte jeg selvfølgelig at flette med det samme.

Derfor snød jeg, og derfor er der allerede kommet lidt juleflet ud af mine fingre, selvom der er tre uger til, vi runder den 1. december.
De første var kuglerne, som der er to af længst til venstre.

Da jeg først havde fået fingre i guldkaffeposerne, kom der også en klokke til.

Til sidst kom der også en oval pynteting ud af fingrene.

Jeg arbejder stadig lidt videre med et endeligt resultat, inden jeg går i gang med at skrive opskrifter, men jeg synes faktisk, at jeg er forholdsvis tæt på at være tilfreds.

Kneblen på klokken skal være lidt længere, så man lige kan ane den i klokken, og man kan se, at det er en klokke - og den ovale skal nok være lidt mere kogleformet.

.....men ellers synes jeg, de er ret så julede....her før tid :o)


6 kommentarer:

 1. De er vildt søde - og man kan da aldrig være i for go' tid, og når ideerne nu er der, gælder det jo bare om at slå til... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Susane :o) Dejligt at du kan lide julepynten :o)

   ...og det vil jeg fortælle min mor, hvis hun skulle få nys om, at jeg har snydt ;o)

   Slet
 2. Skidt pyt da med, at du "juler" før tid, for ideen er jo alletiders :D. Og ja, det skal da flettes, imens at ideen er i ens"hukommer" :D. De er rigtig fede og flotte, Susanne :). Håber på, at du skriver en DIY til dem... ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Bethina :o)

   Nu er mor ved at være i undertal ;o) så jeg slapper efterhånden helt af :o)

   Jeg planlægger at skrive opskrifter; men nu er jeg lige kommet på en idé med noget juletræ, såååeeee..... ;o)

   Juletræet skal i hvert tilfælde lige startes, så jeg kan huske hvordan.

   Slet
 3. Hvor er DE fine. ELSKER at man kan lave noget så fint, at genbrug. Hvor lang tid tager det dig, at lave sådan nogle kugler? Jeg er altså også begyndt at tænke juletanker. Har faktisk lavet sådan et GØR-DET-SELV julegave tema på min blog (www.brombleberries.blogspot.com)

  Jeg klikkede lige på din gave-etikette. Sikke mange fede ting. Har overvejet SÅ mange gange, at kaste mig ud i at lære det flet - men er ikke sikker på jeg har tålmodigheden. Tager det ikke LANG tid?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene :o)

   Tusind tak.

   Jeg har ikke helt tid på, hvor lang tid det tager alt i alt, men med det tager da lidt tid, når man tager det hele med :o)

   Tak for din pæne ord. Det tager da noget tid at flette, for der er flere processer, men som du siger selv, kommer der ret fede ting ud af det, og det gør i hvert tilfælde min tålmodighed en del længere.

   Personligt synes jeg, det er lettere end at strikke, så jeg kan da kun anbefale dig at prøve. Start evt. med et armbånd, så kan du se om det overhovedet er noget for dig :o)
   http://recyklisten.blogspot.dk/2013/07/flettet-armband.html

   De bedste hilsner fra Susanne

   Slet