6. jan. 2014

Maltesisk, maritimt genbrug

Genbrugsglæden sover aldrig. ....heller ikke når man er på ferie.

Derfor er det en ekstra glæde at se den genbrugsopfindsomhed, der hersker blandt fiskerne bl.a. i Maltas største fiskerihavn, Marsaxlokk.

Marsaxlokk ligger ret sydligt på Malta, og ligger nærmest lige over for Afrika. Det kunne vi tydeligt mærke, den dag, vi tog bussen sydpå....arrrhhh - nej, det var nok bare tilfældigvis lidt lunere i luften hernede.....og så slap vi også for det kolonorme regnvejr, Valletta tilsyneladende havde haft, mens vi nød en stille dag væk fra storbyens larm. Heldigt og herligt :o)

Nå, men tilbage til genbrugsopfindsomheden.

Brugte, tomme plasticbeholdere kan åbenbart bruges til rigtigt meget, når man er fisker på Malta. Det er ikke nødvendigt at købe hverken, fendere, bøjer eller øser. En tom oliedunk, sodavandsflaske eller beholderen til olivenolie, kan sagtens opfylde formået. Der er ingen grund til at smide ud og bruge en formue på nyt.
Ærgerligt nok fik jeg ikke taget billede, da vi så en lastbil køre væk med havbøjerne. Selv på middelhavet er en enkelt plasticdunk ikke nok at tage kending af. Men så fylder man da bare et stort net med 50 sodavandsflasker = en diameter på 1-1,5 meter. Vupti.....så har man en kæmpe bøje, så man kan finde sit net igen.

Desværre var det så ikke helt så kønt, når den lille fiskerbåd var sejlet fra sin bøje.....og det så nærmest ud som om, en kæmpe havde spredt sin affaldsspand ud over bugten, hvor plasticen nu flød med jævne mellemrum.
På den anden side set, havde det nok ikke været meget kønnere, hvis alle bøjerne havde været selvlysende, orange, gule og grønne købt i en dyr skibsproviantering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar