22. dec. 2013

Malet gave

En ReCyklist skal selvfølgelig også pakke gaver ind i genbrugsmaterialer.

Når kollegaerne og jeg så oven i købet skulle bruge en æske, så vi kunne pakke et gavekort ind, så det ikke lignede en kuvert, var det jo oplagt at bruge......en juicekarton.

Klip først toppen af.


Mål af hvor høj din æske skal være og tegn hele vejen rundt.


Mål æskens bredde, mærk dette mål af på bagsiden fra den streg du har til æskens højde og opad. Dette skal være den klap, der er æskens top.

Mål derefter endnu 2 cm op....


....og tegn lidt skråt ind fra første til anden streg, som du ser på billedet. Det er den lille flap, der lukkes ned i æsken.

På begge sider måler du også 2 cm op fra den streg, du har til æskens højde. Tegn også her skråt ind. Disse er de to flapper, der bøjes ind, så toppen ikke "falder" ned i æsken.
Klip nu ned langs et af hjørnerne på æsken og klip det overskydende materiale af langs alle overkanter.

Klip udefra og ind mod de skarpe hjørner - så bliver de pænest.

Inden du folder klap og flapper, skal du nu markere foldelinjerne. På den måde får du nogle flotte, lige og skarpe kanter. Hold din lineal på stregen, der skal foldes langs, og markér fx med bagsiden af en kniv. Der skal ikke skæres hul; men foldelinien skal blot markeres/falses.

Nu kan du folde æsken, og den er i princippet færdig.

En juicekarton kan være rigtigt flot at bruge, som den er; men du kan også beklæde den fint med papir, selvklæbende folie eller stof, eller du kan "bare" pakke den ind. Du kan sætte fine bling-klistermærker på eller male den, som jeg gjorde.

Her blev det med noget sort acrylmaling, fordi modtageren er en mand, men du kan bruge hvilken som helst maling, som binder på æskens overflade, og hvilken som helst farve, du har lyst til.

På trods af den sorte farve, synes jeg, at æsken blev fint julet alligevel med det røde bånd og måske et hjemmetegnet til-og-fra-kort.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar