10. dec. 2013

Genbrugsgengæld

Der er flere af mine veninder og kollegaer, der er ualmindeligt søde til at huske på mig i hverdagen, og gemmer kaffe-, te, dyremads- og andre -poser til mine fletterier. ....eller dåsetoppe til hæklede hanke.

Flere af dem har oven i købet sat kollegaer eller familie i gang med at gemme nogle gode ting.

Her i november fik jeg endelig lov at gøre en lille smule gengæld. Min veninde Hanne kreerer nemlig selv sine egne jule- og til-og-fra-kort, og derfor skulle hun bruge brochurer og kataloger med julemotiver.

Jeg har godt nok et nejtak-til-reklamer-skilt på postkassen, men jeg får da lidt reklamer på arbejde, og så kunne jeg hive de gode sider ud til Hanne, så der var lidt til hendes kort.
....og så var Hanne oven i købet rigtig sød at tage nogle gode billeder, så jeg kunne få lov at skrive om, hvordan hun gør.

Som I kan se på billedet herover, klipper hun først motiverne ud og limer dem på hvidt karton, som hun har foldet, så kortene bliver dobbelte. 

Derefter klipper hun kortet ud, så størrelsen passer fint til motivet.

Hanne klipper både motiver og de små kort med en takkesaks, så det hele får lidt ekstra spil. Hvis du ikke er så heldig at have sådan et fint stykke værktøj, kan en almindelig saks også gøre det.

Når det er de små til-og-fra-kort, skal der til sidst klippes hul  i kortet, så det kan sættes fast på gavebåndet.
Man kan bruge alle mulige forskellige julemotiver, og det gør ikke noget, at der står et nr. eller lign. på billedet. Det er lige julet alligevel.
Hvis man bruger motiver fra annoncerne i avisen, bliver det hvide karton næsten for fint, men så kan man bruge noget lidt mere råt - måske det brune, som tit ligger inderst i rullerne med gavepapir.

Det kan være lidt svært at få fat i julemotiver, når man er i god tid - så hvis du har lyst til at bruge idéen til næste år, skal du huske at gemme lidt fra julereklamerne i år.

Stort tak til Hanne for billeder (og kort) .....og rigtig god fornøjelse til jer andre :o)

2 kommentarer:

 1. skøn ide :-) elsker genbrug

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle :o)

   Jeg er helt enig....og netop derfor at jeg var NØDT til at spørge Hanne, om jeg måtte få lov at skrive om hendes kort.

   Julehilsner fra Susanne

   Slet