5. nov. 2013

Intetsigende valgplakater

Der er især én ting, jeg ikke forstår ved de danske valg - det er valgplakaterne.

For det første er de SÅ grimme at have hængende.

For det andet er det åbenbart mega-svært at finde ud af reglerne - fx hvornår man må hænge dem op og hvor lavt de må hænge. Der er altid nogen, der liiiige "kommer til" at hænge dem op lidt for tidligt (til de andre partiers store fortrydelse) og jeg ser faktisk flere, der hænger for lavt end ikke.

- og ikke mindst for det tredje!!! Hvor i alverden bliver budskabet af???

Er politikere in spe virkelig så dumme, at de tror, at vi vælgere er så dumme, at vi straks ændrer vor mening, når vi ser et billede af et ansigt med et navn og et partibogstav?

Eller er det bare en gammel tradition, der efterhånden er blevet så udvandet, at man har glemt, at det ville være en god idé, at skrive et budskab på plakaterne også?

Eller er der alt for mange penge i partistøtte, som man ikke ved, hvad man ellers skal bruge dem til, og så gider man ikke bruge sin tid på OGSÅ at skulle finde på noget fornuftigt at sige?

Eller....?

Eller....?


Uanset hvad, så synes jeg ærligt talt, at det er ét stort spild af penge og de frivillige ophængeres tid.

Hvis de penge absolut SKAL bruges på at skæmme byen, så find dog i det mindste på noget fornuftigt at skrive på de plakater (eller betal nogle reklamefolk for at gøre det).

Ellers kan jeg da lynhurtigt finde på noget meget mere relevant at bruge dem på til gavn og glæde for os borgere, der betaler.

4 kommentarer:

 1. Hvor har du ret!
  Men man påstår at flere partier ville droppe dem, men at en undersøgelse viste, at det havde en betydning for partierne/kandidaterne, at der hang plakater oppe. Måske ikke det er noget med, at mange så 'kommer til at kende' kandidaterne, når de nu ser dem hver dag i en periode? Ved det ikke, men man kunne jo mene, at vælgerne så er lidt for nemme. Kønt er det i hvert fald ikke, enig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lillian :o)

   Det er muligt, at det har betydning for kandidaterne, men har det så også betydning for vælgerne? Det er vel egentlig dem (os) det kommer an på.

   Mon der er nogle vælgere, der synes, de "kender" kandidaterne, fordi de har set et billede på en plakat????

   Nå, men vi kan jo håbe, at der på et tidspunkt kommer så meget hype omkring det, så "man" i det mindste kommer til at tænke sig lidt mere om :o)

   Slet
 2. Kanditaterne betaler selv for plakaterne. Så slap du bare af - det går ikke ud over os borgere.
  Men hvorfor skal du skriver dette: "Er politikere in spe virkelig så dumme, at de tror, at vi vælgere er så dumme, at vi straks ændrer vor mening, når vi ser et billede af et ansigt med et navn og et partibogstav?" Tror du virkelig, at politikere er dumme? Et godt råd til dig - lad være med at komme med negative eller nedsættende bemærkninger på din blog.
  Jeg er da stået af som kunde

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære dig:o)

   Tak for din kommentar.

   Jeg skriver dette, fordi det er min ærlige mening, og uanset hvem der betaler, synes jeg at det er dumt at bruge penge på sådan et "ikke-budskab", som jeg er tvunget til at gå og glo på i flere uger op til ethvert valg.

   Du kan have ret i, at bemærkningen, du omtaler, er lige lovligt nedsættende. Det vil jeg medgive dig. Det kunne have været formuleret betydeligt mere elegant.

   Jeg er selvfølgelig ked at, at blogindlægget har fået dig til at stå af, lige som jeg også er ked af, at du har skrevet en så vigtig kommentar uden navn.

   De bedste hilsner til dig alligevel, fra Susanne

   Slet