5. aug. 2013

Cola uden pant

Vel hjemkommet fra skiferie skulle der nye projekter i gang.

Ud over slipset (læs historien her) blev fletteriet ikke helt glemt i ferien, for jeg havde pillet etiketterne af flaskerne på de store Coca Cola'er, vi havde til at drikke af på værelset. Det blev til fem etiketter i løbet af ferien, som skulle blive til 'noget', når vi kom hjem.

For at kunne få en hel taske ud af kun 5 etiketter, er man nødt til at snyde lidt.

Etiketterne blev skåret i ca. 3 cm brede strimler på den lange led, og så limede jeg disse strimler på A5-kopipapir - lige i den højde på papiret, hvor jeg havde regnet ud, at det lille etikette-stykke ville komme udad på fletværket.

Derefter blev A5-papiret skåret ud i strimler på 15 x 1,75 cm. Kopipapir er nemlig så kraftigt, at man ikke behøver at folde mere end en enkelt gang på den lange led.....eller slet ikke folde, hvis tasken ikke behøver at være så kraftig.

Tasken er hvid som kopipapiret på indersiden; men på den øverste række oppe ved lynlåsen, er der også limet et stykke sølvpapir på den anden ende af strimlen, så tasken også er sølvfarvet på det lille stykke af inderside, der er over lynlåsen.
På denne måde får man både genbrugt noget, der alligevel skulle have været smidt ud, OG man får en souvenir fra rejsen, eller noget man har været ude og opleve.

Jeg har faktisk flere ting liggende, som venter på at blive flettet, fx Harrods-guide og undergrundskort fra London, Program fra Operaen her i København, Chipsposer fra USA, børneteaterkatalog, billetter fra Poul Krebs-koncerter (hvis jeg nænner det) o.m.a.

Man kan selvfølgelig også sagtens bruge etiketterne fra colaerne herhjemme.....men husk at tage flaskerne med ned i flaskeautomaten, selvom du ikke får pant. Plastikken kan sagtens genbruges alligevel.


Tasken er til salg. Se billeder og detaljer. Der findes opskrift på tasken, pris 10 kr.
Detaljeret vejledning i at spare på fx etiketter, så man får materiale nok, pris 15 kr.

Bestil via kontaktfornularen nederst eller på mail.

2 kommentarer:

 1. Går den så går den ;-) Kender godt det med kun at have flot emballage nok til "forsiden" af tasken. Og får man lige klaret den øverste strimmel også, så den er fin på begge sider, ja så går metoden jo glimrende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helene :o)

   Ja, ikke :-) Hvis man ikke bryder sig om, at indersiden er hvid, kan man jo "bare" sætte for i, og så er "snyderiet" helt skjult ;o)

   ......og når kopipapiret oven i købet også er genbrug, så skulle alt vel være i orden :o)

   Tak for din kommentar - solskinshilsner fra Susanne :o)

   Slet