27. jul. 2013

Valutapung - Hvor skal EU-stjernerne sidde?

Hvad gør man, når der er lidt mønter tilbage fra rejsen? Tit smider man dem vel bare i en skuffe, hvor de ligger og roder, til man måske husker dem, næste gang man skal rejse.

Så jeg skulle bruge en pung til Euro'ene i skuffen, og pungen skulle selvfølgelig se ud, så ingen var i tvivl om, at det var en pung til Euro. ....og så kan man jo bruge pungen, når man skal ud og bruge Euro igen.

Det var svært at finde gule stjerne på blå baggrund i reklamerne, så hvis jeg nogensinde skulle blive færdig, måtte jeg printe dem selv.


Derfor måtte jeg regne ud, hvor på et A4-arke stjernerne skulle sidde, for at de ville komme til at sidde præcis dér, hvor de ville komme udad. På tværs måler et A4-ark 21 cm, så lapperne skulle være 10,5 x 4,75 cm for at udnytte papiret 100%. Selvom det ikke var så svært at regne ud, måtte der alligevel rykkes lidt rundt på stjernerne i mit word-dokument, før de sad helt rigtigt og havde den rigtige størrelse.
Godt at mine kollegaer jævnligt efterlader print, de åbenbart ikke skal bruge - så kan jeg printe på bagsiden - næsten uden dårlig samvittighed. (Når du bruger genbrugskopipapir, så husk at sikre dig, der ikke står fortrolige eller personlige oplysninger på papiret)

Almindeligt kopipapir er lige kraftigt nok til at folde så små lapper, så lapperne skulle foldes til to lag i stedet for 4 på den lange led, og derfor være 2,4 cm brede. Jeg tilpassede selvfølgelig stjernerne, så jeg kunne skære efter dem. Husk for øvrigt at når man taper lapper, der kun skal foldes på midten, er man nødt til at folde tapen rundt om kanten, så dén også er vandtæt.
Her ses resultatet - nu både opbevarings- og rejsepung.


2 kommentarer:

 1. Dejligt at du har lavet en blog, nu følger jeg dig i hvertfald også på bloglovin :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helena.

   Tak skal du have. Dejligt at du følger med. Jeg har jo også længe fulgt din blog.

   Det er altid inspirerende at følge kreative mennesker.

   Forhåbentlig kan du bruge nogle af de tips og tricks der jævnligt skjuler sig i teksterne her :o)

   De bedste søndagsmorgenhilsner fra Susanne

   Slet