7. mar. 2016

Fra sommertop til kjole

Der var engang den sødeste lille sommertop med fine blondestropper.


De små modbydelige kalorier havde efterhånden krympet toppen så meget ind, at toppens ejerinde, som skulle gå med toppen og sørge for, at den kom ud og blev luftet i sommervejret, umuligt kunne presse sig ned i toppen længere, uden at toppen blev spændt til bristepunktet.

Måske burde toppen have fået sig en ny og mindre ejerinde - det er let at få i den lokale genbrugsforretning - men de to kunne ikke få over deres hjerter at skulle skilles.

Efter alt for lang tid blev de begge kede af, at toppen skulle blive ved med at ligge inde i skabets mørke og vente på, at ejerinden skulle begynde at spise noget mere salat og noget mindre chokolade, så de besluttede sig for, at de måtte gøre noget andet ved det.

Derfor blev der fundet kasser frem med forskellige stofrester, og der blev planlagt, hvordan man kunne få toppen ud i sommervejret igen.

Der skulle nu blive en kjole ud af toppen.

Først blev toppen klippet op i siderne.

Derefter blev toppen forlænget både foran og bag på med sammensyede stykker stof, der passede med toppens for- og bagstykke og blev bredere nedefter.


Derefter blev der syet store trekanter ind i siderne, så der blev noget mere plads til venindes runde former.

I første omgang var trekanterne desværre ikke store nok, men det gjorde ikke så meget, for man kunne bare klippe trekanterne midt over og sy endnu en trekant ind. Det gjorde bare toppe-kjolen endnu mere sprælsk.


Nu er både top og ejerinde glade igen, og toppe-kjolen kommer ofte med på tur - især når der skal vises genbrug frem, for det er den blevet et rigtigt godt eksempel på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar