25. maj 2014

Sharing Copenhagen - for bæredygtighed

København har vundet prisen som: "European Green Capital, fordi vi i København er gode til at kombinere bæredygtige løsninger med vækst og livskvalitet – og fordi vi meget gerne deler viden med resten af verden". (klik her og læs mere)

Det er nu ikke kun i København, vi er gode til bæredygtighed. Det synes jeg nu, at danskere generelt er....også fordi - med den tilflytning, der er til byen fra hele landet - ville den holdning snart gå fløjten, hvis det ikke lå så dybt i os alle.

I lørdags var jeg en del af denne 'European Green Capital', for det viste sig, at Genbrugsdagen på Pilegården, også var en del af de aktiviteter, der foregår for at leve op til den fornemme pris.

Det blev som forudset en rigtig dejlig dag - ikke kun på fordi DMI havde fortalt 'løgnehistorier om et kæmpe regnvejr', der skulle have været forbi (læs: det blev dejligt varmt og solskinsvejr); men også fordi alle frivillige var en flok herlige mennesker med nogenlunde samme holdning til genbrug, som mig selv.

Der var bl.a. en fyr, som dykker i havnen og en dag havde fundet et reklamebanner, som han siden har syet om til et par tasker.

De duftede stadig skønt af havvand, og min glæde over dette genbrugsprojekt blev endnu større, da jeg så, at der sørme også havde sneget sig en lille cykel ind på den ene taske :-)
Der kom mange søde og positive mennesker på besøg, der gerne ville være med til at lære om nye måde at genbruge på, bytte og få repareret ting i stedet for at smide ud.

Her ser du mit lille hjørne, hvor jeg fortalte om, hvordan skraldemændene hjemme hos mig bliver sparet for dårlige rygge, fordi jeg fletter af den brugte emballage.
Sidst men ikke mindst, skal I da heller ikke snydes for billedet af lastcyklen, som jeg selv kom til at grine lidt af, mens jeg cyklede til Brønshøj.
Det må have set skægt ud, da jeg kom cyklende med alle de flettasker på styr, bagagebærer og i rygsækken.

2 kommentarer:

  1. Se flere billeder fra dagen her: http://www.broenshoej-husumlokaludvalg.kk.dk/genbrugsdagen-i-billeder/

    SvarSlet