27. aug. 2013

Parisisk inspiration - og ægyptisk.

I går var der fransk inspiration på bloggen. Det er der også i dag, men på en helt anden måde.

Dagens taske er flettet af en plakat, der var fyldt med parisiske bygningsværker.

Når jeg bruger en plakat til at flette af, måler jeg først bredden på plakaten, og så dividerer jeg fx med 5 og bruger resultatet som længden på lapper eller strips. På den måde kommer jeg til at bruge hele plakatens bredde, når jeg skærer op, og får mest muligt ud af plakaten.

Til den parisiske taske har jeg flettet et fladt stykke og foldet det sammen på midten. Lynlåsen går rundt om alle de tre åbne sider. Jeg har dog sat et enkelt halvt led ind i begge sider nederst ved folden, så lynlåsen ikke kom til at gå hélt ned til bunden af tasken.

På den måde kan man lukke tasken rigtigt meget op og kan let komme til alle de ting, man kan finde på at putte i sådan en dametaske :o)
For at bevare lidt af "historien" bag tasken, har jeg sat et vedhæng fast på lynlåsen, som er et lamineret miniprint af plakaten.

Den flotte, grønne/petroliumsfarvede taske er flettet på helt samme måde.....både af en plakat (udstilling på Glyptoteket med ægyptisk kunst) og et fladt, flettet stykke. Her er blot sat to halve led nederst i hver side, så tasken er en lille smule mindre åben.

2 kommentarer:

 1. Hej

  Skønne ting du laver i flet - smukke farver og lækre modeller :)

  Jeg har blot et spørgsmål i forhold til dine materialer, for jeg tænker lidt at eftersom du mest bruger papir og man jo har sine tasker med udenfor - bliver de ikke ødelagt pga regn og brug, når det nu " kun " er lavet af papir?? Jeg har læst flere forskellige steder på nettet at mange bruger fx chipsposer osv, fordi det kan tåle regn. Hvad gør du for at dine ting holder bedre og til fx regn?? Er jo bare så ærgeligt og synd at det skal gå i stykker, når man nu har brugt så lang tid på at lave så smukke ting.

  Mvh Lene Hansen aka En StrikkeMutters Univers

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.

   Tak for dine flotte ord og tak for dit spørgsmål :o)

   Det er rigtigt, at mange bruger fx chips-, kaffe- eller slikposer, som er i plastic og derfor kan taskerne tåle vand.

   ....og at papir uden beskyttelse hurtigt ville blive slidt og ikke kan tåle regn og rengøring.

   Derfor lægger jeg tape på alt papir, for ja, når man bruger rigtigt lang tid på at flette en taske, er det da ærgerligt, hvis den ikke kan tåle at blive brugt.

   Jeg skriver om tapen i denne post: http://recyklisten.blogspot.dk/2013/07/endelig-tape.html men også lidt i indlæggene før.

   Derudover præsenterer jeg "tapeningen" i et af klippene fra FriHuset, der ligger nederst på siden med Vejledninger.

   Solskinshilsner fra Susanne

   Slet