11. aug. 2013

Matchende kurve....og kurser

Jeg syntes, vi trængte til noget, der matchede Heerups fine billede i farverne herhjemme, og derfor brugte jeg lang tid på at udvælge de gyldne lapper, hvor farven på dem alle sammen går igen på billedet.

Både billede og kurv nød godt af dette match, og så er det praktisk med sådan en lille kurv, når man har mange småting, man egentlig gerne vil have lidt orden på.

Men der skulle selvfølgelig også være en kurv, der matchede baggrunden, så derfor kom der også en grøn kurv til, efterhånden som jeg fik klippet og sorteret lapperne til den.
Bundene i begge kurvene er kvadratiske, og da de to første kurve var færdige, blev jeg jo liiiige nødt til at eksperimentere lidt igen:

Tidligere har jeg samlet to led på den første ring, når jeg syede den på hjørnet af bunden - se billedet af kurvenes bunde til højre; men man kan også lade bundens hjørne samle sig om ét led på ringen - til venstre på billedet. På den måde for man mulighed for flere størrelser.

Forhåbentligt kan dette billede illustrere, hvad jeg ikke formår at forklare i en kort blog-tekst. Leddene med B er bunden. ....ellers prøv at tage materialerne i hånden, så giver det forhåbentlig mening.


Sidst men ikke mindst skal jeg lige fortælle, at der er kommet en side med kurser her på bloggen. Her i efteråret kommer jeg selv til at holde tre kurser for begyndere og øvede + et enkelt kursus i motivflet for øvede flettere. Senere kommer der også datoer på en serie på to AOF-kurser for øvede.


10 kommentarer:

 1. Ringene til kurven til højre er fire led længere end ringene til den til venstre, ikke også?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Uglemor :o)

   Der er faktisk 8 leds forskel på ringene.

   Bedste hilsner fra Susanne

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. Mange tak. Jeg gad nok vide hvordan jeg fik ringene til at passe med den regneevne ;)

   Slet
  4. haha - må jeg vove den påstand, at det er lettere at tælle i virkeligheden end på et billede :o)

   Slet
  5. Jeg sidder med mine kurve i hånden og tæller som en gal. Jeg når - ligemeget hvordag jeg tæller hele tiden kun 4 mere. Og de ser altså helt normale ud :) Nu fandt jeg imidlertid fejlen. En normal ring til en kurv med bund af 40 led skal have 32 led og den brede model har 40. Jeg havde fået 2x16 til at give 36. Og når man én gang har regnet forkert, er det næsten umuligt at lade være. Tak for at bonke mig i hovedet med sandheden :) Jeg har rettet mine noter. (Matematik er IKKE min stærke side!)
   Det er fordi, jeg er i gang med at skrive ned, hvordan jeg har gjort. Lige fra min spiralflettede bund - jeg hader at samle kæder - til sære ideer. Og så skulle din brede bund naturligvis også med i samlingen :)

   Slet
  6. Ja, når man først har set sig blind.... ;o) sådan er det jo :o)

   Bonker gerne, men ikke får hårdt, så de evner, der trods alt er for matematik, ikke bliver bonket løs ;o)

   Spiralflettet bund....Dét lyder spændende

   Slet
  7. :) Jeps.
   spiralflettet bund har jeg skrevet om her: http://krydderuglen.blogspot.dk/2013/03/firkantflet-candy-wrapper-baskets.html Det er nemmere, synes jeg, end at flette rnge til en bund og sy sammen. Sys skal der alligevel, naturligvis.

   Slet
  8. Jeg kigger lige ind til dig om lidt; men min hjerne har åbenbart arbejdet med det i nat ;o) inspireret af, at du skrev om det. Jeg er spændt på at se, om den har udtænkt det samme, som du har fundet på :o)

   Slet
 2. Jeps, det var sådan noget, min hjerne arbejde med ;o) Det er godt fundet på!!

  SvarSlet