19. jul. 2013

Flettet armbånd

Nu er det vist ved at være på tide, der kommer lidt flet på bloggen.

Jeg starter med et rigtigt begynderprojekt - eller projekt.....det kan man måske knapt nok kalde det; men det er i hvert tilfælde et godt sted at starte, for at finde ud af, om fingrene overhovedet VIL flette. Det var også sådan, jeg startede selv.

Her kommer opskriften på et fast armbånd / bangle.


Du skal bruge 3-4 sider fra et ugeblad, sikkert lidt mere, hvis du vil farveafstemme. Det er bedst, hvis papiret er hélt tyndt.

Skær eller klip 20 lapper, der måler 5 x 11 cm.

Du kan komme tape på, inden du begynder at folde og flette, eller du kan lade være og så lakere armbåndet, når du er færdig. Tape giver størst holdbarhed. Lak giver et mere mat resultat afhængig af, hvilken lak du bruger. Gør dig umage med at lakere ind i alle hjørner og kroge.

Flet leddene sammen til en række og saml rækken til en ring.

Armbåndet er nu færdigt.


Hvis du skal bruge et armbånd med større indvendig omkreds end ca. 17,5 cm som dette [ ja, ja, jeg ved godt, at jeg har børnehåndled ;o) ], kan du enten øge med 2 led mere eller bruge lidt større lapper. Husk at du skal kunne få det lukkede armbånd ind over hånden.

Bestil armbåndhttp://smykkerrr.blogspot.dk/2013/11/armband-af-ugeblad.html


5 kommentarer:

 1. Hej Susanne. Lige lidt feedback til din DIY - du kan ikke bare skrive "flet leddene sammen til en række og saml rækken til en ring"...hi hi - det er jo det, hele din fletning handler om og tager udgangspunkt i - når man kan flette en ring, går alt vel ud derfra - men HVORDAN fletter man leddene, så de kommer til at ligge i en række og HVORDAN samler man dem til en ring? HVORDAN lægger man tape på - er det på begge sider? (jeg har ikke set tv2fri programmet - måske du bare kan smide et link dertil?) Det er sikkert simpelt for dig, men for os der ikke kender teknikken, er du nødt til at vise det trin for trin , hvordan man gør - ellers er "opskriften" ikke rigtig så brugbar...Ellers super fede ting du fletter!!!

  SvarSlet
 2. Hej Helle.

  Tusind tak for din respons. Jeg er meget glad for, du har givet dig tid til at skrive!

  Jeg har haft helt de samme tanker i forbindelse med DIY'er, som du skriver til mig her :o) men har så besluttet mig for, at dele tingene op i Vejledninger og Opskrifter, og min tanke med ikke at fortælle, hvordan man fletter i opskrifterne, er, at man jo heller ikke fortæller hvordan man strikker i en strikkeopskrift.

  Bloggen er helt ny, så vejledninger på selve fletteprocessen er så småt på vej.

  Men jeg kan love dig for, at jeg har taget dine kommentarer til efterretning (jeg har faktisk allerede ændret lidt i teksten til opskrifterne), og er meget glad for både ros (tak) og ris.

  Hvis man betaler for TV2 Play, kan man stadig se udsendelserne, men ellers ikke. Den del af udsendelserne, som handler om flet, er jeg ved at få redigeret, og så bliver de tilgængelige på siden her.

  Solskinshilsner fra Susanne

  SvarSlet
 3. Aaah så forstår jeg bedre! DIY's bliver selvfølgelig også meget lange, hvis du skal forklare grundteknikken hver gang :-) Ser frem til en vejledning ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med længden havde jeg vist ikke en gang tænkt på; men det har du selvfølgelig også ret i. :o)   ....og så har jeg for øvrigt efterfølgende fået af vide, at den første måned er gratis, når man tilmelder sig TV2 Play, og man kan opsige når som helst.

   Slet
  2. Hvis du ikke har fået TV2 Play til at virke, Helle, ligger klippene nu her på bloggen. Korte klip med de enkelte elementer af "fletningen" under Vejledninger, og samlede klip med hele min deltagelse i FriHuset under Omtale.

   Jeg håber, du kan bruge det til at få lært noget mere :o)

   Slet