20. jan. 2015

Perlevedhæng

Selvom man er lille og er flettet af papir, der hele to gange har været ved at blive smidt ud, har man da lov at pynte sig med perler.

Når perlerne, man pynter sig med, oven i købet er købt privat på nettet af én, der var ved at smide dem ud, fordi hun ikke gad lave smykker mere, kan det vel ikke passe bedre.


Damen, jeg købte dem af, fortalte mig, at det var halvædelsten. Der er mange forskellige perler, og jeg fik ikke af vide, hvilke der var, så måske er de røde her agat, bjergjade eller krystal. Perlerne er i hvert tilfælde alle lidt forskellige, så sandsynligheden taler ikke for glas, selvom de var billige nok til det.

Nu er de i hvert tilfælde kommet til ære og værdighed igen sammen med en enkelt, der ligner grøn marmor, og de skal sammen illudere valmuemarken.

Perlerne er alle sat på perlesøm, der er bukket sammen og snoet med en løkke øverst, og så er de monteret på en ring sammen med en lille smykke-karabinlås.


Jeg har monteret karabinlåsen, for så kan jeg tage vedhænget af tasken, som jeg har lyst, og så kan det lille vedhæng også bruges i en halskæde, hvis jeg har brug for det.

Herligt med ting, der kan bruges på mere end én måde.

15. jan. 2015

Lille valmuepung

Sammen med en veninde arbejder jeg på at flette den perfekte taske til hende, og det kræver ind imellem nogle prøver, for at blive sikker på, at det er det rigtige, vi gør.

Min veninde elsker - som jeg selv - valmuer. Hvis de blomstrer sammen med kornblomster og margueritter er det endnu bedre. ....og hvis man ser dem som ukrudt i en kornmark, er det bare helt perfekt.

Jeg kunne huske, at jeg havde set og fotograferet dette, da vi gik tur efter min optræden i FriHuset, så jeg troede, at vi kunne bruge billederne derfra; men jeg havde åbenbart glemt, hvor meget korn der var på billedet og hvor lidt valmuer.

Det var trods alt valmuerne, vi gerne ville bruge.

Heldigvis er jeg ikke den eneste i verden, der er vild med valmuer og har fotograferet dem.

Derfor var det ikke svært at finde billeder, som jeg kunne få lov at bruge.

Jeg printede nogle af billederne bag på kopipapir, som skulle have været smidt ud; men desværre fik jeg forstørret dem lidt for meget, så det var ikke så let at se, at det var valmuer.

En anden gang skal jeg huske, at jeg højst printer ét stykke papir, før jeg lige kigger på, hvordan billedkvaliteten gør sig, så jeg ikke resikerer at printe affaldspapir til affaldspapir.

 

Det skulle alligevel prøves, hvordan det ville komme til at se ud, når det var flettet - og for øvrigt smider man da ikke godt papir ud, når det oven i købet er printet og skåret til, så det er lige parat til at flette af, så snart de er kommet tape på lapperne.

Derfor blev denne lille pung, der er så fint domineret af valmuernes smukke farver, det første af eksperimenterne  på vej til min venindes taske.



Pungen er til salg.



12. jan. 2015

Fan-taske 2

Efter den lille håndledstaske skulle den næste fan-taske være en anden model.

For det første ville jeg gerne sætte to hanke på tasken, og så ville jeg også gerne gøre taskens  bund bredere.

Som tænkt, så gjort.


Det blev en ret anderledes lille taske, selvom de begge er flettede af lyserødt genbrugskopipapir, selvom de er lige store, og selvom den lyserøde rem er brugt til begge tasker.




Remme er til salg

7. jan. 2015

Fan-taske

Jeg har måttet overgive mig.

Jeg har oven i købet måttet overgive mig to gange.

Jeg kender nemlig to søstre, der er fan af  hvert sit teenageidol.

Derfor har jeg flettet fan-tasker til dem begge to. Sol og vind skal jo deles lige.

Modellerne er dog helt forskellige. Når jeg skulle overgive mig, så var jeg da nødt til at at eksperimentere bare en lille smule.

Den taske, du får at se i dag, er en lille fin, næsten flad kuverttaske.


Til en pige syntes jeg dog, at der også skulle en hank på, så hun havde noget at holde tasken i, og det fik tasken så - i form af en håndledsrem monteret på en karabinhage, så hun selv kan bestemme, hvornår remmen skal være på og ikke.



Rem til hanken er til salg.


3. jan. 2015

Hjertematerialer

Hjertetasken fortjener egentlig et indlæg mere.

Jeg vil nemlig gerne fortælle lidt om materialerne.

Først og fremmest er selve tasken flettet af nogle af de kataloger, som blev til overs efter årets teaterfestival i København, Cph Stage.

Jeg gjorde mig meget umage med at få fat i en stak kataloger, da festivalen var slut, for årets farve var denne smukke koralfarve, som ses bag et par af de andre udklædte frivillige programuddelere.
Farven gik selvfølgelig igen på kataloget, og jeg kunne hurtigt se, at den koral farve ville være flot til tasker....og jeg er nok ikke færdig med at bruge farven.

Lynlåsen vil jeg også gerne kommentere.

Det var faktisk meget tilfældigt, at den blev, som den blev.

For hvis jeg ikke havde veninder, der ofte tænker på at gemme materialer til mig, og oven i købet tænker "mon ikke det kan bruges" selvom vi ikke har en aftale, så ville jeg aldrig have fået det brugte gavebånd, der passer perfekt i farven til teaterkataloger.

Båndet er syet på lynlåsene, så de er brede nok til tasken.
Det har jeg tidligere skrevet om her.

Til hankene var jeg så heldig, at jeg fandt de sidste meter koralfarvet, flettet rem hos en forhandler i Østen.

Sådan nogle flettede remme er ikke så lette at afslutte pænt; men en god veninde foreslog at sy små læderstykker på enderne. 

Jeg havde én hvid skindhandske, og i sådan én handske er der lige præcis læder nok til, at man kan klippe otte små lapper.

Desværre var min symaskine ikke så meget for at sy de små skindstykker pænt sammen, så det endte med at jeg limede dem sammen. Dét blev til gengæld rigtigt pænt.


Hvor mange gange har man mon lov at være heldig med materialer til én taske?